Meriluodon Tähti, Kustavi

25.06.2022

Pääsimme perheeni kanssa tutustumaan Kustavissa sijaitsevaan saariolaishuvila Meriluodon Tähteen. Tutustuimme kohteeseen ennen matkaa esittelysivuilla ja saimme todella kattavan tietopaketin mökistä ja sen varustelutasosta.  6+2 vuodepaikkaa, huvila 100 m2, saunarakennus 20 m2 kokonaisuus vaikutti täydelliseltä, jopa ylelliseltä nelihenkisen perheen lomakohteeksi. 

Ensimmäisenä meitä odotti positiivinen yllätys, sillä mökille johti todella hyväkuntoinen tie ja auton navigaattori löysi hyvin perille. Mökin takana oli iso parkkipaikka, johon olisi mahtunut parkkiin useampikin auto. Autolta oli lyhyt matka kantaa matkatavarat sisälle mökkiin. 

Ennen kun olimme päässeet mökkiin sisälle, perheen pienin matkustaja halusi testata terassin lepotuolin. Mukavasti keinuva tuoli sai heti nelivuotiaan hyväksynnän. 


Mökissä saimme ihailla upeita merimaisemia. Makuuhuoneet olivat uskomattoman hienoja. Kymmenenvuotias tyttö katseli ihaillen kaikkia makuuhuoneita ja mietti pitkään, mikä sänky olisi hänelle paras mahdollinen paikka. Neljävuotias päätti, että hän haluaa nukkua lattialla ihailemassa metsäisiä merimaisemia ihan nenä kiinni ikkunassa. 

Valinnanvaraa riitti, sillä meille vanhemmillekin riitti vielä upealla näköalalla varusteltu makuuhuone. Mökin kaksi siistiä ja modernia vessaa/kylpyhuonetta vastasi sopivasti lapsiperheen tarpeita. Olohuoneen kaunista sisustusta olisi voinut jäädä ihailemaan pidemmäksikin aikaa. Ehdoton plussa mökissä oli myös iso seinälle kiinnitetty televisia, josta pystyi katsomaan suoraan netflixiä. Vaikka matkassa tärkeintä oli kaunis luonto ja yhdessä vietetty aika, olimme vanhempina tyytyväisiä, että lapset saivat katsoa aamupiirretyt samalla, kun me nautimme kiireettömästä aamukahvihetkestä keittiössä.

Keittiöstä puheenollen. Tämän mökkikeittiön olisin mielelläni siirtänyt omaan talooni. Integroidut kodinkoneet, valoisa oleskelutila ja UPEA ruokailuryhmä näköaloineen saivat meidät rakastumaan paikkaan vielä entistäkin enemmän. Kuka muka ei olisi onnellinen juodessaan aamukahvia näissä maisemissa?

Upean huvilan lisäksi mökin ympäristössä riitti tekemistä ja katseltavaa. Mökin ulkopuolella oli turvallinen aidattu terassi, jossa neljävuotias sai leikkiä samalla, kun aikuiset juttelivat maisemia ihaillen. Alas merenrantaan johtivat jyrkät portaat, näissä piti pienemmän lapsen kanssa olla vielä varovainen, eikä lasta olisi uskaltanut päästää yksin kulkemaan portaita. 

Rannalla eteemme avautui uskomattoman hieno merinäköala. Pitkältä laiturilta pääsi kätevästi uimaan ja rantasaunan löylyt toivat mieleen lapsuuden kesät, kun puusaunan tuoksu leijaili kesäyönä pihamaalla. Rantasaunan yhteydessä oli myös pieni saunakamari. Saunomaan mahtui kerrallaan 3-4 henkeä, joten kohde sopii hyvin pienelle perheelle tai kaveriporukalle. 

Saunakamarista sai ihailla merimaisemia aivan rantakalliolta. En edes tiennyt, että näin hienoon paikkaan voi rakentaa mökin. Tuntui, että sohva oli aivan meren syleilyssä.

Huvilan varusteluun kuului myös muun muassa soutuvene. Pääsimme ihailemaan mökkiä myös mereltä päin ja nauttimaan kesäisestä merituulesta. Veneen rannalle nostamista varten oli rakennettu kätevä "teline", josta vene oli helppo laskea vesille. Mökiltä löytyi myös jokaiselle sopivat pelastusliivit. 

Meriluodon Tähti oli mielestämme täydellinen lomakohde perheelle. Voisin kuitenkin kuvitella viettäväni täällä aikaa myös aikuisten kesken, luonnonrauhasta nauttien. Naapureita ei näkynyt eikä kuulunut koko reissun aikana, ja tuntui kuin olisimme olleet yksin pienessä salaisessa piilopaikassa luonnon ympäröimänä. 

Saimme nauttia maisemista ja huvilan varustelusta kesällä, mutta mielestäni paikka sopii mainiosti myös muiden vuodenaikojen lomakohteeksi. Paikkaa markkinoidaankin kaikkien vuodenaikojen mökkinä. Huvilalla on hyvä nettiyhteys, joten etätöiden tekeminen mökille onnistuu enemmän kuin hyvin, jos malttaa keskittyä töihin maisemien ihailun sijaan. 

Kun kuljimme illalla rannalta mökkiä kohti, saimme jo hieman esimakua siitä, millainen tunnelma mökillä olisi syksyn pimenevissä illoissa. Tämänkin tunnelman haluamme ehdottomasti vielä kokea!

Jos haluat tutustua paremmin Meriluodon Tähti huvilaan, pääset lukemaan lisätietoa kohteesta linkin kautta: https://tahtihuvilat.fi/villa/meriluodon-tahti/

Sivuston kautta näet myös majoituspaikan hinnaston ja pystyt varaamaan itsellesi täydellisen pakopaikan arjen kiireiden ulottumattomiin!