Versonpuoti tuo väriä koko   perheen arkeen

27.11.2023

Minulta löytyy vaatekaapista jo useampi Versonpuodin vaate. Kukkakuosia rakastavana naisena heidän valikoimastaan löytyy aina paljon erilaisia vaatteita juhlaan ja arkeen. Saimme tällä kertaa Versonpuodilta koko perheelle vaatteita kaupallisena yhteistyönä.

Pojan valinta oli helppo. Eläimiä rakastava innokas viisivuotias päätti heti, että on siistiä lähteä päiväkotiin hupparissa, jossa on karhujen kuvia. Lasten vaatteissa näkyy paljon värejä, mutta värit ovat usein kauniita murrettuja sävyjä. Poika on erityisen tarkka siitä, mitä pukee päälle, koska hänellä aistiyliherkkyydet vaikuttavat siihen, että mukavuus menee usein vaatteiden ulkonäön edelle (kuten lapsilla tietysti kuuluukin mennä!). Tämän hupparin pehmeä ja joustava materiaali kelpasi pojalleni mainiosti, eikä edes saumoista tullut mitään mutinaa. Tästä puserosta tuli kertaheitolla meidän syksyn yksi käytetyimmistä vaatteista.

Tytär valitsi kaupasta tyylikkään värisen hupparin, joka hänen sanojaan lainaten on sopivan cool, kun ollaan jo viidennellä luokalla. Meidän tyttö on aina ollut pitkä ja hoikka, siksi sopivan mallisen puseron etsiminen on välillä ollut todella vaikeaa. Siksi tyttären suurin ilonaihe olikin se, että Verson puodin huppari laskeutuu sopivasti myös takapuolen päälle. Materiaali vaikutti heti todella laadukkaalta ja resoreja myöden viimeistely oli ensiluokkaista. 

Mies jatkoi lasten kanssa tuttua ja turvallista linjaa ja valitsi ylleen ruskean hupparin. Vaate oli selvästi suunniteltu suomalaisen miehen käyttöön, sillä huppari vastasi hyvin kokoaan. Muutaman käyttökerran jälkeen istuvuus on edelleen täydellinen, mutta huppari ei purista mistään. Sävymaailma on jälleen Versonpuodille tuttua murrettua värikarttaa.

Tämä huppari sopii täydellisesti metsään tai retkeilyvaatteeksi, mutta on myös todella tyylikäs yhdistelmä rentoon illanviettoon, esimerkiksi farkkujen kanssa. 

Mikä sitten on Versonpuoti? 

Jos et ole vielä kuullut kaupasta, nyt ehdottomasti kurkkaamaan kaikki verkkokaupan ihanuudet. Versonpuoti valmistaa huolellisesti suunniteltuja ja tuotettuja kankaita sekä vaatteita lapsille ja aikuisille. Vastuulliseen yritystoimintaan liittyy monia osa-alueita ja näkökulmia, ja ne korostuvat kangas- ja vaatetuotannossa.


Kaikki Versonpuodin oman tuotannon kankaat tuotetaankin Euroopassa tehtaissa, jotka ovat sitoutuneet kiinnittämään huomiota vastuulliseen tuotantoon ja tuotanto-olosuhteisiin. Kaikissa painokankaissamme käytetty lanka on GOTS-sertifikoitua luomupuuvillalankaa. GOTS eli Global Organic Textile Standard kertoo tekstiilin ekologisuudesta ja eettisyydestä. Sertifikaatti huomioi raaka-aineen viljelyn jälkeiset vaiheet, luomupuuvillan prosessoinnista aina lopputuotteeseen asti. Sertifikaattia valvoo ulkopuolinen riippumaton taho.

Versonpuoti ei lähde mukaan massatuotantoon. Heille on sydämen asia pyrkiä pitämään tuotantomäärät sellaisina, että ne vastaisivat mahdollisimman hyvin kysyntää. Tällä periaattella toimittaessa päästään siihen, että asiakas ostaa tuotteen tarpeeseen ja liikatuotannon haitat jäävät minimiin tai jopa kokonaan pois.

Mahdolliset ompelimon ylijäämäkankaat käytetään hyödyksi teettämällä niistä suosituimpien tuotteiden lisäeriä tai ottamalla ne metrimyyntiin verkkokauppaan. Versonpuoti on myös lahjoittanut myymättä jääneitä pieniä vaate-eriä esimerkiksi ensi- ja turvakodille, osallistunut yksittäisiin avustuskeräyksiin ja myynyt ompeluharrastajille tehtaan tuottamia pienivikaisia kankaita edullisesti.

Käy kurkkaamassa, löydätkö sinä verkkokaupasta jotain ihanaa itsellesi,          tai vaikka lahjaksi!